jueves, 5 de febrero de 2015

Destil·lació i Cromatografia

En aquesta entrada vaig a parlar sobre la meua opinió de la destil·lació i cromatografia.

Destil·lació

              Destil·lació, procés que consistix a calfar un líquid fins que els seus components més volàtils passen a la fase de vapor i, a continuació, refredar el vapor per a recuperar dites components en forma líquida per mitjà de la condensació. L'objectiu principal de la destil·lació és separar una mescla de diversos components aprofitant les seues distintes volatilitats, o bé separar els materials volàtils dels no volàtils. En l'evaporació i en l'assecat, normalment l'objectiu és obtindre el component menys volàtil; el component més volàtil, quasi sempre aigua, es rebutja. No obstant això, la finalitat principal de la destil·lació és obtindre el component més volàtil en forma pura. Per exemple, l'eliminació de l'aigua de la glicerina evaporant l'aigua, s'anomena evaporació, però l'eliminació de l'aigua de l'alcohol evaporant l'alcohol s'anomena destil·lació, encara que s'usen mecanismes semblants en ambdós casos.



No hay comentarios:

Publicar un comentario